Hoppa till innehåll Hoppa till vänster sidofält Hoppa till sidfot

Förslag

Holstensstugan

Omkring 1865 såldes stugan till en bonde i Ingelstorp i Bredared som byggde upp den på nytt. Senare (1952) skänktes den till Bredareds hembygdsförening och kallas idag för Holstensstugan.

Läs mer

Mjöshult

I den äldsta kända skriftliga uppgiften som är från 1576 bestod Mjöshult av en enda gård. År 1653 finns Göran Stake noterad som ägare och under hans tid ombildades Mjöshult till säteri.

Läs mer

Hultaström

Hultaström, även kallat Stefanssons såg, är en gammal såg/kvarn som ägdes och drevs av Axel
och Georg Stefansson i Aplakulla, troligen fram till 1960-talet.

Läs mer

Vinterväghållning i Bredared

VILANDE. För att förbättra vinterväghållningen på Bredareds allmänna vägar, vill vi utreda möjligheten att påverka, till en förbättring, för att minimera risken för skador på person och fordon. Förslaget är inlämnat av Gunilla Samuelsson.

Läs mer

Husbilsklubb

Vi är ett gäng entusiaster i Bredared, som för några år sedan startade en husbilsklubb. Det är inte någon organiserad förening, utan vi turas om att organisera en träff, under året. Whatsapp används som chatt, där vi skickar bilder och information under våra resor. 10 bilar just nu men det finns plats för många fler.

Om ni är intresserade, kontakta Bengt-Olof ”Ola” Olsson, tel 0706769806, så lägger han in er i chatten ”Bredareds Husbilsklubb”, inga avgifter. Chattgruppen kommer att hälsa dig välkommen i gänget.