Hoppa till innehåll Hoppa till vänster sidofält Hoppa till sidfot

Vandringstid

Under detta speciella år har vi bokstavligt vandrat mot framtiden tillsammans. Det har varit fantastiskt att se hur många man mött på vägar, skogar och stigar i Bredared. Lederna som utgår från Klockaregården har lockat många människor under pandemitiden. Många fler har upptäckt vår fantastiska närmiljö på ett nytt sätt, både dom som bor nära och en bit i från.  Att vandra har blivit ett sätt att umgås, både med familj och vänner. Jag och en kollega, vi gick 5-kilometersslingan efter dop en vacker dag i maj. Vi stannade på halva vägen för fika och bad vid Habeltorpasjön, härliga stunder. Flera gånger har vi från  kyrkan också ordnat promenad med fika och andakt med början vid församlingshemmet. Bilden är tagen under en sån vandring. Vi befinner oss i ekskogen. Nu ser vi fram emot ljusare tider. Under pandemitiden har vi säkert lärt oss en hel del viktiga lärdomar som vi tar med oss när vi nu fortsätter vandra mot framtiden och får mötas mer igen. Nu ser vi bland annat fram emot att tillsammans få fira Borås 400 år i bygden. Vi möts till Bredaredsdagen den 21 augusti.

Anna Frisk, präst i bygden