Hoppa till innehåll Hoppa till vänster sidofält Hoppa till sidfot

Meddelande

Utvecklingsstrategier för mindre orter i Borås Stad

Den 7 april kommer vi att vara med i en workshop för utvecklingsstrategier för serviceorten Fristads närområden. Den drivs av Strategisk samhällsplanering i Borås Stad och nu har vi möjlighet att tycka till om Bredareds utveckling.

HUR VILL NI ATT LIVET I BREDARED SER UT OM 10 ÅR? SAMT VAD BEHÖVS MER KONKRET FÖR ATT KUNNA LEVA DET LIVET?

Barn och Ungdom: Inom barnomsorg, skola, skolskjuts, fritid o.s.v.

Äldre: Vad vill/behöver ni för ett meningsfullt liv/fritid o.s.v.

Övrig kommunal och regional service: Cykel och gångbanor, bussförbindelser och närtrafik, mötesplatser o.s.v. 

Boende: Ska det byggas mer eller mindre och var i Bredared och vilken typ av boende, o.s.v.

Reportrar till bredared.se

Annitta Nielsen, Britt Samuelsson, Pernilla Elmquist, Anna Frisk och Anne Carlsson kommer att göra reportage om vad som händer och är på gång i Bredared. I föreningar, företag, utvecklingsprojekt, intressegrupper, kommun, med mera. Uppstartsmöte är planerat till måndagen den 25 januari 19:00 (zoom-möte), är det någon mer som vill hänga på, så skicka gärna ett SMS till 0706769806.

Obemannad butik i Bredared

Vi har fått in ett förslag på önskemål att öppna en obemannad butik centralt i Bredared. Förslaget hittar ni i Förslagslådan och där finns också de första aktiviteterna inlagda, en av aktiviteterna är att lägga upp en enkät och den hittar ni i ”Vad tycker du”.

Det är så här vi kommer att arbeta tillsammans kring olika förslag på förbättringar. Den ideella föreningen Framtid Bredared administrerar och stöttar, tillsammans bygger vi gemenskap och utvecklar Bredared.

Strategisk samhällsplanering


På måndag ska jag träffa Louise Karlsson som arbetar med Strategisk samhällsplanering i kommunen. Just nu tar hon fram strategin för de 4 serviceorterna (Fristad, Sandared, Dalsjöfors och Viskafors) med omland, där vi i Bredared hör hemma.
Hur ser ni på framtiden hur vill ni att Bredared skall utvecklas, tänk fritt utan begränsningar. Ni skriver in förslagen i Förslagslådan.
Framtid Bredared
Ordf. Bengt-Olof Olsson